Στην Κιβωτό του Κόσμου Κόνιτσας.

Στην Κιβωτό του Κόσμου Κόνιτσας.

Πριν ακόμη το ακριτικό και γραφικό χωριό Πωγωνιανή των Ιωαννίνων υποδεχθεί τα πρώτα παιδιά του (2013), οι Paguristas ήταν εκεί για να βοηθήσουν στην προετοιμασία του νέου τους σπιτιού.
Έως εκείνη τη στιγμή γνωρίζαμε μόνον τα της Κιβωτού του Κόσμου της Αθήνας. Έργο γεμάτο αγάπη θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε.

gian 22
Τα παιδιά εγκαταστάθηκαν στην Πωγωνιανή και οι δραστηριότητες της ανοικτής εθελοντικής ομάδας πολιτών των Ιωαννίνων είχαν συνέχεια. Πρόκειται για μία εκ των ελαχίστων περιπτώσεων όπου η τακτική δράσης της ομάδας ”one off” δεν ακολουθήθηκε, συνειδητά και με χαρά.
Ακόμη μια εστία αγάπης και φροντίδας υπήρχε πλέον και στην Ήπειρο. Αυτή η εστία όμως έπρεπε να στηριχθεί απαραιτήτως από την κοινωνία των Ιωαννίνων.
Στόχος των Paguristas ήταν η ανάδειξη του πολύ σημαντικού έργου των ανθρώπων της Κιβωτού του Κόσμου και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας η οποία με τη σειρά της θα βοηθούσε στην στήριξη του οργανισμού!
Έτσι κι έγινε! Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή.

gian 21

Ως εθελοντές εκτός από ικανοποίηση εισπράξαμε χαμόγελα αληθινά κι αγκαλιές μοναδικές. Τα μάτια των παιδιών ξεκάθαρα ”μιλούν” στην καρδιά σου!.
Η έννοια της φιλανθρωπίας εν προκειμένω δεν έχει ακριβώς θέση. Πρόκειται για μια οργανωμένη-συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων της Κιβωτού με τη στήριξη της κοινωνίας (ομάδων πολιτών, επιχειρήσεων και μεμονομένων πολιτών). Δίχως τη στήριξη των παραπάνω το αποτέλεσμα δεν θα ήταν επιτυχές. Ο στόχος ο οποίος επιτυγχάνεται είναι η με αξιοπρέπεια φροντίδα κι ανάπτυξη παιδιών τα οποία αντιμετώπισαν συγκεκριμένα προβλήματα στις οικογένειές τους.

Άρα, μιλάμε για αλληλεγγύη, η οποία με όρους αξιοπρέπειας αποτελεί τον θεμέλιο λίθο μια υγιούς κοινωνίας.
Χαρούμενοι για τη μικρή συμβολή μας λοιπόν τώρα επισκεφθήκαμε τη δεύτερη εστία αγάπης η οποία δημιουργήθηκε στην Κόνιτσα!
Ένας ακόμη χώρος ο οποίος φιλοξενεί επιπλέον παιδιά τα οποία έχουν την ανάγκη στήριξης με κάθε δυνατό τρόπο.

gian 18

Περάσαμε τρείς ώρες μαζί με τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται εκεί δημιουργώντας χειροποίητα στολίδια κι όμορφες χειροτεχνίες τα οποία θα χαρίσουν με τη σειρά τους σε άλλα παιδάκια των παιδιατρικών κλινικών των δύο νοσοκομείων της πόλης!. Τα χαμόγελά τους ήταν πλατιά και δίχως τέλος!
Όμορφη παρέα για εκείνα (όπως μας λένε) παίζοντας παιχνίδια τα οποία τόσο πολύ θέλουν και… δυνατές στιγμές για εμάς.

Μαζί… είναι καλύτερα!

gian 1

 

gian24 gian9 gian3 gian 23 gian 20 gian 19 gian 16 gian 15 gian 14 gian 12 gian 11 gian 10 gian 9 gian 8 gian 7 gian 6 gian 5 gian 4 gian 2

(Νοέμβριος 2017)