Ένα όμορφο από κάθε άποψη πρωινό ήταν αυτό της επίσκεψής μας στην παιδιατρική κλινική του  Γενικού Νοσοκομείου ”Γ.Χατζηκώστα”.

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους μικρούς μαθητές κι εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Σταυρακίου Ιωαννίνων.

Οι μικροί μαθητές σκέφτηκαν να δωρίσουν τις όμορφες δημιουργίες τους (τις οποίες έφτιαξαν για τις ημέρες των Χριστουγέννων) στα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του   ‘’Γ. Χατζηκώστα’’ με σκοπό να τους δώσουν λίγη χαρά!

Να τονιστεί ότι οι εν λόγω μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους έχουν συστήσει τη δική τους εθελοντική ομάδα, η οποία παρεμβαίνει με ποικίλες δραστηριότητες εντός των ορίων του σχολείου τους αλλά και του χωριού τους.

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

Η ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης τους φαίνεται ξεκάθαρα μέσω αυτής της απόφασης.

Η εθελοντική μας ομάδα συμμετέχει από το 2016 σε κοινές δραστηριότητες με το Δημοτικό σχολείο Σταυρακίου κι έτσι σκέφτηκαν κι αποφάσισαν να μας ζητήσουν να παραδώσουμε εμείς το υλικό της αγάπης στην παιδιατρική σας κλινική!

Έτσι λοιπόν, μέλη της ανοικτής εθελοντικής ομάδας πολιτών των Ιωαννίνων ”Paguristas”, ο εκπαιδευτικός κι εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου κ. Χριστόφορος Πουλίζος, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Σταυρακίου, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Σταυρακίου κ. Κατερίνα Μήτσου κι ο καθηγητής και συντονιστής του προγράμματος ”Νοιάζομαι και δρώ” στην Ήπειρο κ. Δημήτρης Κονετάς (πρόγραμμα με σκοπό την εισαγωγή του εθελοντισμού στα σχολεία της χώρας) παρέδωσαν παιχνίδια, χειροτεχνίες και μικρά δωράκια στα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται αυτό το διάστημα εκεί.    

Η αφήγηση παραμυθιού από τη δική μας Λήδα Φραγκάκη άρεσε πάρα πολύ στους μικρούς ασθενείς ενώ οι επιπλέον χειροτεχνίες που δημιουργήσαμε όλοι μαζί ήταν γεμάτες αγάπη.

Με μια μεγάλη ζωγραφιά ως δώρο στους συνομήλικους του Σταυρακίου ανταπέδωσαν οι μικροί ασθενείς, με τις ευχές για υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου να δεσπόζουν σ’αυτή!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Γ.Ν.Ι. ”Γ.Χατζηκώστα” κ. Καρβούνη Ευάγγελο, τον Διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής κ. Παππά και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη ζεστή τους φιλοξενία!

παρέδωσαν παιχνίδια, χειροτεχνίες  και μικρά δωράκια στα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται αυτό το διάστημα εκεί.

(Δεκέμβριος 2017)

 

   

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

 

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.

Φωτογραφία του Pavlos Chitas.