Όταν βλέπεις τις δραστηριότητες μαθητών κι εκπαιδευτικών εκεί στο Σταυράκι των Ιωαννίνων, τα επίπεδα αισιοδοξίας κι ελπίδας σου για το καλύτερο μέλλον της κοινωνίας μας δεκαπλασιάζονται!!!
Αυτό είναι το σχολείο που θέλουμε!
Αυτοί είναι οι εκπαιδευτικοί στους οποίους υποκλινόμαστε!

dio 4

Σε μια ιδιαίτερα όμορφη κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη συμμετείχαν τα μέλη της ανοικτής εθελοντικής ομάδας των Paguristas, αφού κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων των μαθητών του Δημοτικού σχολείου του Σταυρακίου. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου των Ιωαννίνων και μεταδόθηκε ζωντανά.
Στο εν λόγω σχολείο εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν συστήσει εθελοντική ομάδα η οποία δρά εντός του σχολείου τους αλλά κι εκτός αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιποίηση & φροντίδα
μνημείου σε κοντινό απ΄το σχολείο παρκάκι του Σταυρακίου.dio 6
Έτσι λοιπόν, οι μικροί εθελοντές πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν και ως μικροί δημοσιογράφοι, αφού μετά την έκδοση της εφημερίδας του σχολείου τους τα πήγαν περίφημα και στο ραδιόφωνο!

Ακολουθεί το μήνυμα μαθητών κι εκπαιδευτικών:

” Η μέρα σήμερα ήταν μεν βροχερή, γεμάτη δε με πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις!
Ξεκινήσαμε με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τους «Paguristas», την εθελοντική ομάδα που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους «μικρούς εΘΕΛΩντές του Σταυρακίου».
Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και ιδιαίτερα την κυρία Αγνή Βραβορίτου που μας έδωσαν βήμα και τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τους φίλους και συνεργάτες μας, τους γνωστούς σε όλους μας Paguristas, τους οποίους επίσης ευχαριστούμε πολύ γιατί απάντησαν με μεγάλη προθυμία σε όλες μας τις ερωτήσεις που και πολλές ήταν και αρκετά δύσκολες.
Στο τέλος βέβαια απαντήσαμε κι εμείς σε μια δύσκολη αλλά και σημαντική ερώτηση που μας έκαναν, γιατί ως μικροί δημοσιογράφοι που είμαστε μάθαμε όχι μόνο να ρωτάμε αλλά και να απαντάμε σε ερωτήσεις.
Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν όταν ένας από τους γονείς των μικρών μαθητών μάς έστειλε ηχογραφημένη την εκπομπή. ”

dio 2 dio 3

(Δεκέμβριος 2017)