Ήταν από τις στιγμές που σε πλημμυρίζει η βεβαιότητα ότι το καλό θα νικήσει, η ελπίδα υπάρχει και η κοινωνία μας θα τα καταφέρει… όταν στα σχολεία μας διδάσκουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι κάνουν πράξη τα πιστεύω τους, γίνονται πρότυπα θετικά στους μαθητές τους και χτίζουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο!

Η ανοικτή εθελοντική ομάδα της πόλης των Ιωαννίνων ευχαριστεί εκπαιδευτικούς και μαθητές για την μοναδική εμπειρία!

ioa 20117 kk

Η ανακοίνωση – δελτίο τύπου του Δημοτικού σχολείου Σταυρακίου Ιωαννίνων.

«Οι μικροί εΘΕΛΩντές του Δημοτικού Σχολείου Σταυρακίου» συνεπείς στο σημερινό ραντεβού τους με τους «Paguristas» συναντήθηκαν στο Μνημείο Ηρώων του Σταυρακίου κι αφού συζήτησαν για τις αξίες της προσφοράς, του εθελοντισμού και της συνεργασίας, σήκωσαν τα μανίκια τους και στρώθηκαν στη δουλειά.

Καθάρισαν τα χόρτα και τα σκουπίδια που υπήρχαν εκεί και στη συνέχεια άρχισαν να βάφουν τα κάγκελα γύρω από το…
μνημείο δίνοντας το παράδειγμα και σε εμάς τους μεγάλους να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον εξωραϊσμό και τον καλλωπισμό του μνημείου το οποίο ήδη έχει αλλάξει ριζικά όψη.
Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τη συζήτηση με τους εθελοντές Paguristas αλλά περισσότερο χάρηκαν με τη δράση ευπρεπισμού του μνημείου που συμμετείχαν. Βλέποντας το αποτέλεσμα συνειδητοποίησαν πως με τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά γίνονται μικρά ή μεγαλύτερα θαύματα.

Άλλωστε, όπως είπε και ο Ένγκελς : «Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας!» [Friedrich Engels] και οι μικροί εΘΕΛΩντές δεν στέκονται μόνο στα λόγια αλλά περνούν σε πράξεις ενώ αυτό που λένε συνεχώς είναι πως: «θα πρέπει να Νοιάζομαι για τον τόπο μου και να Δρω για να τον κάνω καλύτερο!»

ioa 2018 a
Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα των Paguristas που ήταν σήμερα μαζί μας (τον Παύλο, τον Γιάννη, τον Άγγελο και τη Δέσποινα) για τη μοναδική εμπειρία που πρόσφεραν σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Επίσης ευχαριστούμε πολύ τη σχολική μας σύμβουλο, κυρία Εύη Σακελλαροπούλου, που τίμησε με την παρουσία της τη σημερινή μας δράση η οποία έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω». Τέλος ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον δήμαρχο της πόλης κ. Θωμά Μπέγκα και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τη βοήθεια που μας προσφέρουν όταν τους τη ζητάμε.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος:
Ελένη Αγγέλη, Χριστόφορος Πουλίζος , Παρασκευή Λώλη, Ευδοξία Αδάμου
και ο διευθυντής του σχολείου Βασίλειος Ράπτης.ioa 2018 d

 

ioa 2018 b ioa 2018 c  ioa 2018 e