Οι ”Paguristas” για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Ιωάννινα!

FB_IMG_1536933413534

Η φετινή διοργάνωση προωθεί την πολυτροπικότητα (συνδυάζω-μετακινούμαι).
Στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση των πολιτών σε μια πολυτροπική προσέγγιση στις μετακινήσεις τους, καθώς ο συνδυασμός διάφορων τρόπων μεταφοράς μεγιστοποιεί τα οφέλη για τους επιβάτες και ταυτόχρονα προάγει κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

ΗΜΕΡΙΔΑ 7

Η ανοικτή εθελοντική ομάδα πολιτών ”Paguristas” ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για συμμετοχή συνδιοργάνωσε ανοικτή ημερίδα με τη συμμετοχή επιστημόνων ιατρικών ειδικοτήτων  συζητώντας κι αναλύοντας τις αρνητικές επιπτώσεις των μεταφορικών μέσων στην υγεία αλλά και προβάλλοντας τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη (περπάτημα, ποδήλατο).

ΗΜΕΡΙΔΑ 10

Τίτλος της ημερίδας: ”Στην πόλη βαδίζω, ζωή κερδίζω”.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και η ενθάρρυνση των συμπολιτών προς την κατεύθυνση της μη ή περιορισμένης χρήσης του αυτοκινήτου ως κύριο μέσο καθημερινής μετακίνησης στην πόλη.

Ήταν μια κατά γενική ομολογία ενδιαφέρουσα κι άκρως επιτυχημένη ημερίδα, με τους ομιλητές να δέχονται στο τέλος της βραδιάς αρκετές ερωτήσεις από το κοινό.

ΗΜΕΡΙΔΑ 12

Ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χαράλαμπος Μηλιώνης παρουσίασε κι ανέπτυξε το θέμα ”άσκηση και σωματική υγεία”.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Πέτρος Σκαπινάκης παρουσίασε κι ανέπτυξε το θέμα ”άσκηση και ψυχική υγεία”.

Η ιατρός καρδιολόγος κ. Λορέτα Καλαντζή παρουσίασε κι ανέπτυξε το θέμα ”άσκηση και οφέλη την καρδιά”.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Αρσάκειου Γυμνασίου-Λυκείου Ιωαννίνων κ. Καλτσής Βασίλειος παρουσίασε κι ανέπτυξε το θέμα ”από το περπάτημα στην εντατική άσκηση”.
ΗΜΕΡΙΔΑ 3

Οι ”Paguristas” χαιρετίζουν κάθε πρωτοβουλία της εκάστοτε Δημοτικής αρχής και δηλώνουν αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του επιπέδου λειτουργίας και διαβίωσης όλων, στην όμορφη πόλη μας.

ΗΜΕΡΙΔΑ 8

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές της εκδήλωσης και όλους όσοι συνέβαλαν στο άρτιο αποτέλεσμα αυτής.

ΗΜΕΡΙΔΑ 5

ΗΜΕΡΙΔΑ 9

ΗΜΕΡΙΔΑ 2ΗΜΕΡΙΔΑ 6

(Paguristas Σεπτέμβριος 2018)