Φύτευση λουλουδιών στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων !

fff19

Άς συμφωνήσουμε… ότι όλοι θέλουμε να βλέπουμε την πόλη μας όμορφη και καθαρή.

Όχι μόνον εμείς αλλά και οι αμέτρητοι φίλοι οι οποίοι την επισκέπτονται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι λόγοι πολλοί κι ευνόητοι.
Τα Γιάννενα είναι το μεγάλο κοινό μας σπίτι!

Η καλή ή ίσως η κακή ποιότητα της ζωής μας σε οποιαδήποτε πόλη, εξαρτάται από τις δικές μας κινήσεις, τον δικό μας σχεδιασμό κι από τις δικές μας συνήθειες.
Οι εκλεγμένοι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του σχεδιασμού και οι απλοί πολίτες μέσω των συνηθειών τους, αποτελούν το δίδυμο το οποίο διαμορφώνει αυτή την καλή, τη μέτρια ή την κακή ποιότητα ζωής.

Το πράσινο σε κάθε σύγχρονη πόλη του πλανήτη έχει ιδιαίτερη σημασία κι επηρεάζει πολύπλευρα τους κάτοικους αυτής.
Έτσι, έχει ιδιαίτερη σημασία και στη δική μας πόλη, παρά το γεγονός ότι δεν μιλάμε για κάποια τεράστια τσιμεντούπολη.

fff26

Η εθελοντική μας ομάδα λοιπόν, οι Γιαννιώτες πολίτες-εθελοντές ”Paguristas” μαζί με μαθητές κι εκπαιδευτικούς του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών δώσαμε χρώμα στις οδούς Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Λόρδου Βύρωνος και Στουρνάρα, φυτεύοντας λουλούδια σε όλο το μήκος αυτών, επί των τσιμεντένιων μεγάλων γλαστρών.

Δυστυχώς, τα λουλούδια εκεί ήταν λίγα και κάποια εξ αυτών ταλαιπωρημένα. Οι γόπες τσιγάρων και τα χάρτινα περιτυλίγματα διαφόρων προϊόντων καταλήγουν από μια μερίδα συμπολιτών μας στις γλάστρες κι όχι στους κάδους ή τα καλαθάκια των απορριμμάτων (τα οποία σημεία πρέπει να αυξηθούν, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία…) !

Ζητήσαμε από τη Δημοτική αρχή της πόλης μας να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο πράσινο των Ιωαννίνων μέσω πράξεων, σε κάθε γειτονιά και περιοχή αυτής.

Ώς εθελοντική ομάδα, η οποία έχει ως κύριο στόχο την ενεργοποίηση πολιτών αλλά κι αρχών, θεωρούμε οτι σ’αυτή τη χρονική στιγμή και περίοδο, και σ’αυτό το θέμα, πρέπει να προχωρήσουμε μέσω συγκεκριμένων συνδυασμένων δράσεων, εφόσον διακρίνουμε και την ανάλογη διάθεση από την πλευρά των αρχών.
Σχεδόν επτά χρόνια μετά την πρώτη μας δραστηριότητα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η δική μας φανέλα γράφει μόνον… Ιωάννινα!

Προχωρήσαμε στη δραστηριότητα με τη στήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών. Συντεταγμένα κι οργανωμένα, αφού είχε υπάρξει προετοιμασία των σημείων από τους γεωπόνους έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι σωστό, ενώ τα φυτά χορηγήθηκαν επίσης από την υπηρεσία.

Καλέσαμε τους Γιαννιώτες να κατεβούν μαζί μας στην οδό Ανεξαρτησίας και να φυτέψουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι τα λουλούδια μας!

Μαζί μας ήταν και οι επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.fff16fff8

Θέτουμε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους για τις περιοχές όπου δεν υπάρχει αρκετό και προσεγμένο πράσινο, ενώ ταυτόχρονα εστιάζουμε και στην κάκιστη συμπεριφορά μερίδας πολιτών, οι οποίοι βανδαλίζουν τους εν λόγω χώρους με διάφορους τρόπους.

Δυστυχώς, λίγες ώρες μετά την φύτευση κάποια από τα φυτά ξεριζώθηκαν κι εκλάπησαν από αγνώστους ενώ τα σκουπίδια έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους.

Στέλνουμε για ακόμη μια φορά μήνυμα αλλαγής νοοτροπίας στους συμπολίτες μας, καθώς αποτελεί μονόδρομο!!

fff20


– Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών για την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία επί της δραστηριότητας αυτής!

 – Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ιωαννίνων για τη δυναμική συμμετοχή τους!

– Ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο “ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ” επί της Ευεργετών 1 & Βηλαρά, για τη στήριξη της δραστηριότητας φύτευσης των λουλουδιών μας, μέσω της χορηγίας εκτύπωσης των αφισών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης!

fff18

Τα Ιωάννινα γίνονται πιό όμορφη πόλη χάρη σ’εσένα!!!
Άς το πιστέψεις! Άς χαμογελάσεις! Άς δράσεις!
Τελικά θα το δείς να γίνεται πραγματικότητα!!

fff1 fff2 fff3 fff4 fff5 fff6 fff7 fff8 fff9 fff10 fff11  fff13  fff16 fff17   fff20 fff21 fff22 fff23 fff24 fff25 fff26 fff28 fff29 fff30 fff31 fff32 fff33 fff34 fff35 fff36.............................