Μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων, ξανά καθαρή χωρίς απορρίμματα.

Μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων, ξανά καθαρή χωρίς απορρίμματα.

Let’s do it Greece – Let’s do it Ioannina – Let’s do it Paguristas!

Γινόμαστε η αλλαγή που περιμένουμε !!  …We did it !!

REX2

Οι Paguristas έκαναν ξανά καθαρή μια όμορφη διαδρομή τριών χιλιομέτρων στην περιοχή του Σταυρακίου, αφού συγκέντρωσαν από αυτήν 39 μεγάλες σακούλες με απορρίμματα, τα οποία βρίσκονταν δεξιά κι αριστερά του δρόμου!

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.

Θέλουμε το φυσικό περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο καθαρό!
Τα απορρίμματα δεν έχουν θέση σε δρόμους πόλεων, σε πλατείες, πάρκα, δάση, ποτάμια, σε λίμνες ή στη θάλασσα.                                             REX6

Για ακόμη μια χρονιά λοιπόν, η ανοικτή εθελοντική ομάδα συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια ”Let’s do it” με στόχο τον καθαρισμό αλλά και την αποστολή ενός μηνύματος σημαντικού, στη διαδρομή προς την αλλαγή νοοτροπίας, την οποία και η πόλη μας χρειάζεται στον εν λόγω τομέα!

Η συνάντηση ορίστηκε για το πρωινό της Κυριακής 2 Απριλίου, στις 10:30 μπροστά από τον χώρο των Δημοτικών λαχανόκηπων (τέρμα οδού Σταυρακίου, μετά τις φυλακές), με σκοπό να καθαριστεί ο επαρχιακός δρόμος ο οποίος συνεχίζει παράλληλα της περιφερειακής οδού.
Δυστυχώς εκεί, οδηγοί αλλά και περιπατητές δεν προτιμούν τους κάδους απορριμμάτων αλλά το έδαφος.

REX26

Προσκαλέσαμε τους πολίτες, ακόμη κι αν δεν δραστηριοποιούνται σε κάποια ομάδα, σύλλογο ή άλλο φορέα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για περίπου δύο ώρες μαζί μας!

Οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρόπουλου αποδέχθηκαν με χαρά το κάλεσμά μας έτσι ώστε να δράσουμε από κοινού!

Τα καταφέραμε, είμαστε αισιόδοξοι αλλά φυσικά ο δρόμος είναι μακρύς.

  • Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ”SUPER MARKETS ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – SEP MARKETS” στα Ιωάννινα, για τη στήριξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας μέσω της χορηγίας συσκευασιών νερού 500ml στην ομάδα μας!


Η μετάβαση από την εποχή του υπέρμετρου ”εγώ” σ’εκείνη του ”εμείς”, έχει ώς μοναδική γέφυρα τις συνέργειες!

Η προσπάθεια συνεχίζεται!

– ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ”LET’S DO IT”:

(letsdoitgreece.org)

Το 2008 μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκινάει μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε Let’s do it και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Το 2011, εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζήτησαν για το πως θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι, ξεκινάει το Let’s do it Greece. Στις 29 Απριλίου του 2012 η ομάδα έκανε την πρώτη της προσπάθεια να συνεργαστεί με φορείς από όλη την χώρα και να γίνουν ταυτόχρονα εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά όλες τις προσδοκίες και φτάνει τους 20.000 εθελοντές. Έτσι έδωσαν ραντεβού και για την επόμενη χρονιά, με την ελπίδα να συνεχίσουν να διαδίδουν το μήνυμα του εθελοντισμού.

Από το 2013 και κάθε χρόνο, επαναλαμβάνεται η συγκεκριμένη δράση θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Δεν ήθελαν να γίνονται απλώς καθαρισμοί, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας γύρω μας. Θέλουν να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής στην οποία μένουμε, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας για αυτήν. Και φυσικά ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε οι ίδιοι να φέρουμε αυτή την αλλαγή.

Στην τελευταία δράση του Let’s do it Greece στις 17 Απριλίου 2016 συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιούμε ολοένα και περισσότερους πολίτες και να κινητοποιούμε την κοινωνία γύρω μας, με στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

 

REX1  REX4 REX5  REX7 REX8 REX9 REX10 REX13REX24 REX14 REX15 REX16 REX17 REX18REX19  REX20 REX21 REX22 REX23  REX25  REX27 REX28