Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμη ένα διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στα Ιωάννινα!

 Οι Γιαννιώτες εθελοντές Paguristas,
το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού & το «ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ήπειρος»,
με τη στήριξη πολλών φορέων και φυσικά με την ανταπόκριση των συμπολιτών, συνέχισαν την προσπάθεια με στόχο την αυτάρκεια των νοσοκομείων μας σε αίμα!

Οι ανάγκες στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας, όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα είναι μεγάλες κι αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τις συχνές δημόσιες εκκλήσεις.

 Στο διήμερο της 8ης & 9ης Σεπτεμβρίου,
υπό τη βαριά σκιά των μεγάλων πυρκαγιών στον Έβρο μας αλλά και των τεραστίων καταστροφών στη Θεσσαλία μας, συγκεντρώθηκαν 31 πολύτιμες μονάδες αίματος, για εκείνους που έτυχε να έχουν τώρα ανάγκη.

 Θυμήσου!

 Η ασφάλειά σου δίνοντας αίμα είναι απόλυτη, καθώς ο έλεγχός σου από το ιατρικό προσωπικό είναι δεδομένος.
 Το σώμα σου, θα αντικαταστήσει το πλάσμα (το υγρό στοιχείο του αίματος) μέσα σε μόλις 24 ώρες ενώ τα ερυθρά αιμοσφαίρια θα χρειαστούν μόνο τρείς με τέσσερις ημέρες για να αποκατασταθούν.
 Με το δικό σου αίμα μπορείς να σώσεις μέχρι και τρείς συνανθρώπους σου!
 Εάν έχεις κι άλλες ερωτήσεις σχετικά με όλη τη διαδικασία, πέρασε την επόμενη φορά μια βόλτα από το σημείο της αιμοδοσίας και θα λάβεις έγκυρη ενημέρωση!
 Επίσης, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα www.ekea.gr και να επικοινωνήσεις για ό,τι σε απασχολεί με τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

 Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς όλους όσοι, προσήλθαν κι αιμοδότησαν.

 Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ιωαννιτών για τη στήριξη της προσπάθειας και για την παραχώρηση του χώρου του Δημαρχείου Ιωαννιτών, για την πραγματοποίηση ακόμη μιας σημαντικής εθελοντικής αιμοδοσίας με άνεση, σε κεντρικό σημείο της πόλης κι εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

 Ευχαριστούμε θερμά το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων & του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», για το έργο τους, για την ενσυναίσθησή τους και για τη συνεργασία με στόχο το κοινό καλό!

 Συνεχίζουμε!
 Ας γίνουμε όλοι εθελοντές αιμοδότες!

 Paguristas (Σεπτέμβριος 2023).

Activity: 201.