Ενημερώσου και σώσε κι εσύ μια ζωή… ακόμη και τη δική σου.

Ενημερώσου και σώσε κι εσύ μια ζωή… ακόμη και τη δική σου.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση απρόοπτων καταστάσεων επί θεμάτων υγείας και ασφαλείας κατά τη διάρκεια των διακοπών, παρείχε σε δεκάδες πολίτες των Ιωαννίνων η ανοικτή εθελοντική ομάδα των ”Paguristas”!ekab 1

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων και της Ιόνιας Ναυαγοσωστικής & Ταχυπλόων Σχολής.
Από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ της Πέμπτης 05/07, στην κεντρική πλατεία οι εθελοντές ”Paguristas” καλωσόριζαν τους πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρά ατυχήματα, ικανά όμως να μας ταλαιπωρήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

ekab 18

ekab 19

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες έκαναν επιδείξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, έδειξαν τη θέση ανάνηψης και τον τρόπο αντιμετώπισης της πνιγμονής από εξωτερικό αντικείμενο, ενώ πληροφορούσαν τους πολίτες για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών στις διακοπές.

Το γενικό πρόσταγμα είχε ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Αλεξίου, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων κ. Μάρθα Παπαδοπούλου.
Πολύτιμες συμβουλές για τη διαβίωση στη φύση έδωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων, εστιάζοντας κυρίως στα παιδιά, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι ενώ οι υπεύθυνοι της Ιόνιας Ναυαγοσωστικής & Ταχυπλόων Σχολής ενημέρωναν για τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

ekab 4

ekab 8

Παράλληλα, μέλη των ”Paguristas” διένειμαν στους πολίτες μια ενημερωτική κάρτα με θερμόμετρο η οποία αναφέρει ό,τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών μας.

Επίσης προσφέρθηκαν υγρά μαντηλάκια καθαρισμού ενώ την ίδια ώρα γίνονταν και συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικά με το επίπεδο των γνώσεων τον πολιτών επί των πρώτων βοηθειών αλλά και για την πληροφόρηση που έχουν σε σχέση με την εθελοντική μας ομάδα και τον εθελοντισμό γενικότερα. ekab 21

 

ekab 3  ekab 5

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Ενημερώσου και σώσε κι εσύ μια ζωή…ακόμη και τη δική σου».

Στόχος της δραστηριότητας ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης στην καθημερινότητα και τις διακοπές, καθώς και για τις απαιτούμενες δεξιότητες έτσι ώστε να είναι σε θέση να ενεργήσουν κατάλληλα και με αυτοπεποίθηση σε μία επείγουσα κατάσταση μέχρι την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

ekab 7  ekab 9 ekab 10 ekab 12

Οι Γιαννιώτες εθελοντές ”Paguristas” ευχαριστούν τους πολίτες που παρευρέθηκαν στο σημείο της εκδήλωσης κι όλους εκείνους τους φορείς που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης!

Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά: τον Δήμο Ιωαννιτών, τον μεγάλο χορηγό της δραστηριότητας
(Α.Π.Σ.Ι.)  Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων “η Πίνδος”, την εταιρία ”ΒΙΚΟΣ Α.Ε”, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ιωαννίνων, την Ιόνια Ναυαγοσωστική & Ταχύπλοων Σχολή, την επιχείρηση ”Ηπειροφόρμ”, την εταιρεία ”Καφε-εμπορική”, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Επικοινωνία” και
τον Dj Δημήτρη Μαργαρίτη!

 

xothgoi

ekab 22

ekab 15

ekab 6

ekab 2

ekab 16 ekab 17    
(Paguristas: Ιούλιος 2018)