Ενημέρωση για τη συνάντηση φορέων και εθελοντικών ομάδων στο Δήμο Ιωαννιτών 18/3/2016.
Η ομάδα μας έλαβε μέρος στη συνάντηση όπου ενημερωθήκαμε από τον Επιτελάρχη της 8ης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο Ιωαννιτών κ. Κολόκα, για τις έως τώρα εξελίξεις.
Με δεδομένη την κλειστή οργανωτική δομή προετοιμασίας και λειτουργίας υπό το ΥπΕθΑ, οι φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, σε άμεση επικοινωνία με το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας, θα προβαίνουμε συντονισμένα, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη έκτακτων ειδικών αναγκών που πιθανώς προκύψουν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας της περιοχής.
Εκτός του Κέντρου της Κόνιτσας που ήδη λειτουργεί, σήμερα θα υποδεχτούν τους πρώτους φιλοξενούμενους τα Κέντρα Δολιανών και Φιλιππιάδας, ενώ αναμένεται να έλθουν οι πρώτοι φιλοξενούμενοι στον Κατσικά εντός του Σαββατοκύριακου.
Σε όλα τα κέντρα θα προσφέρεται εκτός της στέγης και πλήρης διατροφή με ευθύνη της Μεραρχίας.
Επίσης θα λειτουργήσει από τις υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου, με την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων και των λοιπών φορέων, αποθήκη συγκέντρωσης και συλλογής ειδών για τους πρόσφυγες στο Ζωγράφειο Γηροκομείο.
Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα και θα προβούμε σε σχετική ενημέρωση.