ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Paguristas.

Ενημερωτικό συνάντησης Paguristas με θέμα τον τρόπο-μορφή στήριξής μας πρός τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ξεκίνησαν να φθάνουν και στην περιοχή μας.
Στην εν λόγω συνάντηση (16/3) συμμετείχαν πολλοί συμπολίτες μας ενώ στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών ( τομέας Παιδείας, Κοινωνικής πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού κι Εθελοντισμού ) κ. Παντελής Κολόκας, ο οποίος μας ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση επί του θέματος ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, καθώς τα δεδομένα είναι πιθανόν να μεταβάλλονται συχνά.
* ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
– Στην Περιφ. Ενότητα Ιωαννίνων, ως γνωστόν, η απόφαση ορίζει τρία σημεία ως κέντρα φιλοξενίας.
– Το πρώτο στην Κόνιτσα το οποίο ήδη λειτουργεί με λιγότερους από 200 πρόσφυγες, το δεύτερο το οποίο θα λειτουργήσει στα Δολιανά του Δήμου Πωγωνίου και το τρίτο στον Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών.
– Αρχικά ας διαχωρίσουμε τα δυο πρώτα, στα οποία υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις (στεγασμένα) από εκείνο του Κατσικά στο οποίο τοποθετούνται τώρα, περίπου 700 σκηνές.
– Η διαχείριση στην Κόνιτσα και τα Δολιανά σε σχέση με τον Κατσικά διαφέρει.
– Έτσι η ιδιαίτερη ανάγκη εστιάζεται κυρίως στον Κατσικά, αφού φαίνεται οτι εκεί θα εγκατασταθούν κάποιες χιλιάδες άνθρωποι.
– Ο χώρος θα είναι πλήρως οργανωμένος, φυλασσόμενος και δέ θα επιτρέπεται η είσοδος σε όποιον δεν είναι διαπιστευμένος απο την υπεύθυνη αρχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να βγαίνουν και να ξαναμπαίνουν στο χώρο.
– Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες οι οποίες δεν είναι χρήσιμο να αναφερθούν τώρα κι από εδώ.
* Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ.
– Η ανοικτή εθελοντική ομάδα ”Paguristas” με την έως κι αυτή τη στιγμή επίσημη ενημέρωση που υπάρχει, αποφασίσαμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους ανθρώπους του συντονιστικού οργάνου της περιοχής μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε συντεταγμένα και συντονισμένα στους τομείς που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, κατά τη σωστή στιγμή!
– Για το ήδη σε λειτουργία κέντρο φιλοξενίας της Κόνιτσας, υπήρξαν ιδέες και προτάσεις προσφοράς μας, οι οποίες επεξεργάζονται και θα ενημερώσουμε άμεσα για την όποια κίνησή μας.
– Η έμπρακτη και ανιδιοτελής αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη και θα κρατήσει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
– Οι Paguristas, οι Γιαννιώτες, θα δείξουμε αλληλεγγύη, θα φιλοξενήσουμε, θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.
– Πολίτες και φορείς θα λειτουργήσουμε με σοβαρότητα, ψυχραιμία, ώς μια δυνατή οργανωμένη ομάδα και τελικά θα πάνε όλα κατ’ευχήν.
*ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΡΑΣΗ.
– Άρα, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μαζί στον στίβο της ανιδιοτελούς προσφοράς, όπως πάντα.
– Κατά το επόμενο διάστημα, οι συναντήσεις της ομάδος πιθανότατα θα γίνονται πιό συχνά και σ’αυτές είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι συμπολίτες μας!

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, από εδώ αλλά και μέσω της σελίδας Paguristas, αλλά και της ομάδας μας στο facebook  Paguristas! ( …πρωταγωνίστας ).
**Ε-mail ομάδος : Paguristas@gmail.com