Μπλε για τον αυτισμό!
Μαζί τους για την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, για τη ζωή!

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, μέλη της ανοικτής εθελοντικής μας ομάδας, βρέθηκαν στο όμορφο Πασχαλινό Bazaar της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης των Ιωαννίνων, λίγο πριν αυτό φωταγωγηθεί με το χρώμα – μήνυμα της ημέρας!

Η διοίκηση, το επιστημονικό προσωπικό αλλά και οφελούμενοι της Στέγης ήταν εκεί ως μια οικογένεια, μοιράζοντας χαμόγελα σε όλους όσοι τους στηρίζουν και τους αγαπούν.

Τα αντικείμενα τα οποία δημιούργησαν ήταν καλαίσθητα, χρηστικά αλλά και πολύχρωμα, όπως τα συναισθήματά μας.

Οι Paguristas, σε επισκέψεις τις οποίες έχουμε πραγματοποιήσει στο σπίτι τους, στη Ζίτσα, έχουμε δεί ιδίοις όμμασι το ζεστό περιβάλλον, τη σπουδαία κι ελπιδοφόρα δουλειά που γίνεται.

Η Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» αποτελεί δομή της «Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων» και είναι το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης και διαβίωσης ενηλίκων ατόμων με αυτισμό που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Βρίσκεται 1χλμ πριν το χωριό Ζίτσα και 27χλμ από τα Ιωάννινα.

Είναι κατάλληλα διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο, για να προσφέρει την αγάπη και την ζεστασιά του σπιτικού περιβάλλοντος στα ενήλικα άτομα με αυτισμό, καταγόμενα από την Ήπειρο, τα οποία ζούν, εκπαιδεύονται και ψυχαγωγούνται σε αυτόν.

 Στόχος της Στέγης πλην της φροντίδας, είναι να προσφέρει παράλληλα, ευχάριστη, ποιοτική, αξιοπρεπή διαβίωση, φροντίδα και ψυχαγωγία.

Στόχος επίσης είναι η κατάλληλη και δια βίου εκπαίδευση στους ενοίκους της, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ικανότητές τους και να βελτιωθούν οι δυνατότητές τους κυρίως σε θέματα αυτοδιαχείρισης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης.

Μαζί τους λοιπόν!
Η κοινωνία που θέλουμε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, χτίζεται σωστά & καθημερινά από εμάς τους ίδιους!

 

Paguristas – Απρίλιος 2023.

Activity: visit.