Οι ”Paguristas” απέκτησαν κι άλλους μικρούς φίλους εθελοντές από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Σταυρακίου Ιωαννίνων!

Στο πλαίσιο της δράσης της ανοικτής εθελοντικής ομάδας των πολιτών των Ιωαννίνων, ακόμη μια επίσκεψη σε σχολεία της πόλης έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών, αυτή τη φορά στο χώρο του Γυμνασίου Σταυρακίου.

alfa 34

Τα εν λόγω σχολεία συμμετέχουν ενεργά στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα με τίτλο ”Νοιάζομαι και δρώ” με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας. Η εισαγωγή της έννοιας του εθελοντισμού στα σχολεία αποτελεί τη λυδία λίθο προς αυτή την κατεύθυνση και οι Paguristas νιώθουν ιδιαιτέρως χαρούμενοι γι’αυτή την εξέλιξη.
Εθελοντές Paguristas, μικροί εθελοντές μαθητές αλλά κι εκπαιδευτικοί με όρεξη για προσφορά, συζητήσαμε όλοι μαζί για τις κοινές μας ανησυχίες αλλά και ιδέες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν αρκετά την καθημερινότητα όλων μας και να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία. Προβληματικές καταστάσεις με αιτία κυρίως την κακή νοοτροπία, μας ενοχλούν και πρέπει με την έμπρακτη συμμετοχή όλων μας να αλλάξουν.
Το περιβάλλον, η τύχη της λίμνης μας, η ανακύκλωση, η οδική συμπεριφορά μας, οι συνάνθρωποι μας σε σχέση με τα της διαφορετικότητας αυτών, οι ηλικιωμένοι, η έλλειψη προσωπικής επικοινωνίας των ανθρώπων μεταξύ τους κι άλλα πολλά θέματα τέθηκαν από τους μικρούς μας φίλους!

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Γυμνασίου Σταυρακίου κ. Λογοθέτη Σταματία και τον δάσκαλο κ. Χριστόφορο Πουλίζο για την πρόσκλησή τους να παραβρεθούμε στο χώρο τους, αλλά κυρίως τους ευχαριστούμε για το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνουν ακούραστα, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους για τους μαθητές τους, δηλαδή για το μέλλον της κοινωνίας μας.

 

alfa 33 alfa 35 alfa 36 alfa 37 alfa 38

(Νοέμβριος 2017)