2η δραστηριότητα ανακύκλωσης, με στόχο τη στήριξη φορέων κι ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας.

2η δραστηριότητα ανακύκλωσης, με στόχο τη στήριξη φορέων κι ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών μας.

Αλληλεγγύη στην πράξη, μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος για ακόμη μία φορά, από την ανοικτή εθελοντική ομάδα των Paguristas!

FB_IMG_1657552661922

Η ομάδα μας, βρέθηκε ξανά στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων, με σκοπό να ανακυκλωθούν πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια τα οποία συγκεντρώθηκαν από τα μέλη μας, από φίλους κι από ιδιοκτήτες καταστημάτων των Ιωαννίνων, οι οποίοι θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

FB_IMG_1657552649731

Η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι παρούσα με κάθε δυνατό τρόπο στην κοινωνία μας!

btr

Οι Γιαννιώτες εθελοντές, στο πλαίσιο της δράσης μας, εδώ και λίγο καιρό έχουμε αποφασίσει να αγοράζουμε τρόφιμα κι άλλα είδη ανάγκης για εκείνους που τα έχουν ανάγκη, εξαργυρώνοντας τα κουπόνια αγορών της ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε συγκεκριμένα συνεργαζόμενα super markets.

IMG_20220711_152448

Στόχος η στήριξη ευάλωτων οικονομικά συμπολιτών, οικογενειών αλλά και φορέων – ιδρυμάτων της περιοχής μας με κοινωνικό έργο και προσφορά.

FB_IMG_1657552698940

Κι αυτή τη φορά, η ποσότητα των ανακυκλώσιμων ήταν μεγάλη με το τελικό ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε να φτάνει τα 114€.
Αυτο το ποσό λοιπόν μετατράπηκε σε απορρυπαντικά, χαρτικά κι άλλα αναγκαία είδη, τα οποία παρεδόθησαν στο οικοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης, όπου διαμένουν αρκετά παιδιά.

oznorMB

Ένα απλό πλαστικό μπουκάλι από εμφιαλωμένο νερό ή ένα γυάλινο μπουκάλι, φτάνει από ενεργούς πολίτες στα χέρια άλλων ενεργών πολιτών, καταλήγει στα μηχανήματα ανακύκλωσης όπου με λίγες ώρες εθελοντικής εργασίας βγαίνει το χαρτάκι της απόδειξης – το κουπόνι αγορών και τελικά αυτό μετατρέπεται σε αλεύρι, βρεφικό γάλα, απορρυπαντικό ρούχων ή οποιοδήποτε άλλο είδος ανάγκης, για εκείνους τους συμπολίτες μας που έτυχε να δυσκολεύονται πολύ.

FB_IMG_1657552666556

Το πλαστικό και το γυαλί δεν καταλήγει στα σκουπίδια, προστατεύοντας το φυσικό μας περιβάλλον & ταυτόχρονα η ίδια κίνηση στηρίζει συνανθρώπους μας!

FB_IMG_1657552657272

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, αλλά όλοι μαζί!

Όλοι μαζί, όπως εδώ, σε μια γραμμή η οποία ξεκινά απ’τον συμπολίτη που αγοράζει το μπουκάλι και το προσφέρει στην ανακυκλώση, συνεχίζει στις τοπικές αρχές, στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στους υπαλλήλους που έστησαν και διατηρούν το πάρκο της ανακύκλωσης, στις ιδιωτικές εταιρείες που βοήθησαν και καταλήγει στους εθελοντές, οι οποίοι ολοκληρώνουν τη γραμμή του… καλού!

Ας κρατήσουμε ενωμένοι αυτή τη γραμμή του καλού!

Ευχαριστούμε θερμά το εστιατόριο “Κουκουβάγια” στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων που διέθεσε 50 σακούλες γυάλινων μπουκαλιών, τον κ. Κωνσταντίνο Παΐλα για την αφιλοκερδή μεταφορά των μπουκαλιών με το φορτοταξί του στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων καθώς και τον υπεύθυνο του πάρκου κ. Σπύρο Χαρίτο για τη συνεργασία κι άμεση διάθεση των μηχανημάτων.

FB_IMG_1657552677593

FB_IMG_1657552673061

 

*Paguristas (Ιούνιος & Ιούλιος 2022).