Ξεκίνησε η λειτουργία του μόνιμου & σταθερού σημείου της εθελοντικής αιμοδοσίας για όλους στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!

Ο στόχος ο οποίος έγινε πραγματικότητα, χάρη στη συνεργασία και την επιμονή την καλή, όλων μας! 

Βρίσκεται επί της οδού
Γ. Αβέρωφ 6, στον ισόγειο χώρο και θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι!

Η εθελοντική μας ομάδα, μαζί με το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ήπειρος πριν από περίπου δύο χρόνια ξεκίνησαν μια προσπάθεια η οποία φαίνεται να αγκαλιάζεται από την τοπική κοινωνία, από τους κατοίκους αλλά και τις αρχές. 

Η αγαστή συνεργασία των πολλών σε αριθμό εθελοντών των τριών φορέων, σε συνδυασμό με την πίστη στο στόχο, φέρνει αποτέλεσμα θετικό!

Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και γενικά η Ήπειρος βρίσκονται σύμφωνα με τα στοιχεία στην κορυφή της λίστας με τις περιοχές της χώρας με την υψηλότερη προσφορά αίματος ανά κατοίκους, δίχως αυτό να σημαίνει ότι η ανάγκη σε αίμα δεν υπάρχει.

Το ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων με επαγγελματισμό αλλά και φιλικότητα κερδίζουν την εμπιστοσύνη όλων καθώς η ασφάλεια των αιμοδοτών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες ενώ η διάθεση απαντήσεων σε όλες τις απορίες των συμπολιτών επί της αιμοδοσίας είναι επίσης απόλυτα βοηθητική στο χτίσιμο νοοτροπίας αιμοδοτικής.

Οι Γιαννιώτες εθελοντές γνωρίζουν καλά ότι οι ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας των δύο τελευταίων ετών έχουν σώσει ζωές συνανθρώπων μας!
Έχουν δεί με τα μάτια τους την αγωνία του προσωπικού των τμημάτων αιμοδοσίας όταν αναβάλλονται χειρουργεία αλλά και την ανακούφιση όταν η προσέλευση αιμοδοτών δίνει τη λύση.

Έχουν δεί επίσης με τα μάτια τους, συμπολίτες που χρειάζονται 3 και 4 μοναδες αίματος τις οποίες δε μπορούν να βρούν, ανθρώπους με ασθένειες οι οποίες επιβάλουν τη συχνή μετάγγιση αίματος για να κερδίσουν τη μάχη.

Έχουν δεί τα χαμόγελα και τα ευχαριστώ όλων όσοι έγιναν καλά, των ιδίων ή συγγενών τους, αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ξέρουν επίσης καλά οι εθελοντές, ότι οι πολλές εθελοντικές ώρες τις οποίες έχουν προσφέρει από τον ελεύθερο, τον προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο άξιζαν πραγματικά!

Με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, πλέον το κίτρινο των Paguristas, το κόκκινο του Ερυθρού Σταυρού και το πράσινο χρώμα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. στεγάζονται σε ένα εύκολα προσβάσιμο κτήριο στο κέντρο της πόλης, όπου θα βρίσκεται το… σπίτι της εθελοντικής αιμοδοσίας, έτοιμο να φιλοξενήσει όλους εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι μπαίνουν για λίγο στη θέση εκείνων που έτυχε να έχουν ανάγκη σε αίμα για να τα καταφέρουν.
Είναι εκείνοι των οποίων η ενσυναίσθηση βρίσκεται σε επίπεδο υψηλό, εκείνοι που κάνουν τον κόσμο μας να… γυρίζει και να προχωρά!

Είναι οι ενεργοί πολίτες!

Είναι στο χέρι μας λοιπόν!
Ας κάνουμε την εθελοντική αιμοδοσία την καλύτερή μας συνήθεια!

Νιώσε κι εσύ το δυνατό & χαρούμενο αίσθημα της προσφοράς!

Βοήθησε τη χώρα μας να πετύχει την αυτάρκεια σε προσφερόμενο αίμα!

Με την αγαστή συνεργασία των ανθρώπων:
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
(Π.Τ. Ιωαννίνων),
της Ανοικτής Εθελοντικής Ομάδας Πολιτών των Ιωαννίνων «Paguristas»
&
του «ΚΕ.Θ.Ε.Α. Ήπειρος»!

Με τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών, των ενεργών πολιτών των Ιωαννίνων!

Με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών!