Σε ακόμη ένα σχολείο της πόλης μας, βρέθηκαν οι Γιαννιώτες εθελοντές Paguristas, σε μια όμορφη συνάντηση με τους αυριανούς ενεργούς πολίτες, τους μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων!

Μέλη της ομάδας μας, μετά από πρόσκληση των πολύ αξιόλογων & δραστήριων εκπαιδευτικών του εν λόγω σχολείου, μίλησαν στα παιδιά για τον εθελοντισμό, για τις εθελοντικές δραστηριότητες των Paguristas, για τη σημασία της αλληλεγγύης στην κοινωνία μας, την προστασία του περιβάλλοντος και για την με κάθε τρόπο φροντίδα του μεγάλου κοινού μας σπιτιού, της πόλης μας!

Με ενδιαφέρον οι μικροί μαθητές είδαν φωτογραφίες & παρακολούθησαν μικρά videos, από την πολυετή δράση της ομάδας μας, ενώ έκαναν κι ερωτήσεις – σχόλια, πράγμα που μας γεμίζει με επιπλέον ελπίδα.

Ιδιαίτερη στιγμή, ήταν η επαφή των παιδιών με το μέλος των Paguristas και παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου, η οποία από το αμαξίδιό της ζήτησε από τους μαθητές να μη διαχωρίζουν τους ανθρώπους για κανένα λόγο, να έχουν αισιοδοξία και να μην τα παρατάνε ποτέ ακόμη κι όταν έχουν δυσκολίες!

«Όπως εγώ… με βλέπετε στο αμαξίδιο αλλά αυτό δε με εμποδίζει να είμαι ενεργή εθελόντρια, μαζί με όλα τα μέλη των Paguristas, να είμαι αθλήτρια σε υψηλό επίπεδο, να βγαίνω έξω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, χαμογελώντας!», είπε χαρακτηριστικά στα παιδιά.

Εστιάσαμε ιδιαίτερα στην ανταποδοτική ανακύκλωση, ενημερώνοντας για τον σωστό τρόπο συλλογής & τελικής παράδοσης των υλικών, μέσω της οποίας κίνησης μπορούμε να βοηθήσουμε αμφίπλευρα, το περιβάλλον αλλά και συνανθρώπους ή δομές – φορείς κοινωνικής προσφοράς, που έχουν ανάγκη.

Το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, συμμετέχει στο σχέδιο δράσης για την κυκλική οικονομία με τίτλο:
«Giving waste a new life»
κι έχει πάρει υποτροφία από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
«FEΕ» με ακόμη 59 σχολεία σε ολόκληρο τον πλανήτη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «Litter Less Plus!».

Επιπλέον, οι μικροί μαθητές και οι εθελοντές Paguristas υπέγραψαν από κοινού ένα μνημόνιο συνεργασίας, για τη φετινή χρονιά!
Έτσι, εκείνοι θα παραδίδουν τα μπουκάλια και τα καπάκια τους στην εθελοντική μας ομάδα, η οποία με τη σειρά της θα τα ανακυκλώνει, προστατεύοντας το περιβάλλον, προσφέροντας υλικά αγαθά σε εκείνους που τυγχάνει να έχουν ανάγκη, μέσω της κουπονιών της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, ενώ τα καπάκια θα συγκεντρώνονται για τον στόχο της μετατροπής τους σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

Στην πρόσφατη δραστηριότητα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, οι Paguristas ανακύκλωσαν 15.598 πλαστικά – γυάλινα μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου, συνεχίζοντας δυναμικά ένα project αποτελεσματικό και με μεγάλη ανταπόκριση.

Ως εθελοντική ομάδα, είμαστε χαρούμενοι που βρεθήκαμε σε ένα σχολείο του τόπου μας, καθαρό, προσεγμένο, καλαίσθητο, γεμάτο χρώματα και χαμόγελα παιδικά!

Ο εθελοντισμός, πρέπει να βρίσκεται στο πρόγραμμα διδασκαλίας όλων των σχολείων της χώρας!

Μπορούμε!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τις εκπαιδευτικούς:
κ. Βασιλείου Ελένη,
κ. Γεωργιάδη Βάσω,
κ. Ζήκου Βενετία καθώς και τους μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου των Ιωαννίνων, για την πρόσκληση & για τη θερμή φιλοξενία τους!

Ευχαριστούμε παιδιά, για το όμορφο δώρο σας προς την ομάδα μας, για τις γεμάτες ενσυναίσθηση κι αγάπη ζωγραφιές σας!

*Paguristas ( Οκτώβριος 2023).

Activity: 209.