«Ζούμε, επειδή εσύ προσφέρεις!»

 Ήταν η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, εκείνη της 14ης Ιουνίου, αλλά στα Ιωάννινα η προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία νοοτροπίας αιμοδοτικής, με στόχο την αυτάρκεια των νοσοκομείων μας σε αίμα, γίνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους!

 Συγκεντρώθηκαν 42 πολύτιμες μονάδες αίματος, σε αυτό το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημαρχείου της πόλης των Ιωαννίνων.

 Οι Paguristas, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το ΚΕ.Θ.Ε.Α. «Ήπειρος» και πολλοί τοπικοί φορείς, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου και φυσικά των συμπολιτών μας, βοηθήσαμε στην πράξη συνανθρώπους μας που έτυχε να έχουν ανάγκη σε αίμα.
 Με μία μόνο μονάδα αίματος, από έναν εθελοντή αιμοδότη, μπορούν να σωθούν μέχρι και τρείς συνάνθρωποί μας!

 Ήταν ακόμη μια διοργάνωση ουσιαστική αλλά κι ελπιδοφόρα.

 Είδαμε τους πολλούς εθελοντές, με όρεξη και πίστη σε αυτό που προσφέρουν!
 Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων μας, με επαγγελματισμό, σοβαρότητα, χαμόγελο και φιλική διάθεση!
 Τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ικανοποίηση για την αγαστή συνεργασία όλων!
 Τους συμπολίτες αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με πραγματικό αίσθημα αλληλεγγύης!
 Τα 20χρονα κορίτσια κι αγόρια που ήρθαν να δώσουν αίμα πριν πάνε για καφέ στη λίμνη, με συναίσθηση της ύψιστης πράξης τους!
 Εκείνους που μπήκαν στην αίθουσα να ρωτήσουν λεπτομέρειες, να δουν τη διαδικασία… και τελικά έδωσαν για πρώτη φορά αίμα, με πραγματική χαρά στα πρόσωπά τους!

 Και γνωρίζουμε… ότι εκείνοι που βρίσκονται στο νοσοκομείο, ασθενείς και συγγενείς αυτών ή εκείνοι που χρειάζονται συχνά νέο αίμα λόγω συγκεκριμένων ασθενειών, χαμογέλασαν με ανακούφιση,
χάρη σε όλους τους παραπάνω!

 Είναι δείκτης ποιότητας κι επιπέδου πολιτισμού η εθελοντική αιμοδοσία, είναι πράξη αγάπης στον συνάνθρωπο που δε γνωρίζεις προσωπικά, είναι… τα χέρια μας ενωμένα στη ζωή! 

 Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσοι συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση ακόμη ενός επιτυχημένου διημέρου εθελοντικής αιμοδοσίας κι όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό με κάθε τρόπο!

 Ευχαριστούμε και τιμούμε τους συμπολίτες μας που προσήλθαν και προσέφεραν αίμα.

 Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ιωαννιτών για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων, για τον σημαντικό αυτό σκοπό.

 Και φυσικά, μαζί με όλους τους εθελοντές του διημέρου, ευχαριστούμε και τα μέλη μας, τους Γιαννιώτες εθελοντές Paguristas για τον προσωπικό χρόνο και την ψυχή που έδωσαν, για ακόμη μια φορά!
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα κορίτσια της ομάδας μας, που για ώρες στον ήλιο, ενημέρωναν ευγενικά τους περαστικούς συμπολίτες μας! 

Πρέπει τέλος, να αναφέρουμε τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για ολόκληρο το έτος 2022, σχετικά με το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, τα οποία κατατάσσουν την περιοχή μας σχεδόν στην κορυφή!  (βλ. πίνακα-pictures gallery). 

Χαρούμενοι, που συμβάλαμε κι εμείς ως ομάδα σε αυτό το αποτέλεσμα!

Υποκλινόμενοι, στους συμπολίτες που δίνουν κάθε φορά αίμα, στηρίζοντας ή ακόμη και σώζοντας συνανθρώπους μας, που έτυχε να έχουν ανάγκη!

 Ευγνώμονες, σε όλους όσοι δίνουν προσωπικό χρόνο, για τη διοργάνωση των διήμερων αιμοδοσίας στα Ιωάννινα αλλά και στο ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό των τμημάτων αιμοδοσίας της περιοχής μας! 

Ρεαλιστές, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας έχουν ακόμη ανάγκη από προσφερόμενο αίμα.

 Ας συνεχίσουμε πιο δυνατά, με στόχο την αυτάρκεια στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο και σ’ολόκληρη τη χώρα!

 Paguristas – Ιωάννινα (Ιούνιος 2023).

Activity: 195.