Στις 22 & 23 Mαρτίου υλοποιήθηκε η εθνική δραστηριότητα “Municipalities towards solidarity and beyond” στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δικτύωσης ΝΕΤ του προγράμματος #EuropeanSolidarityCorps.

Συνολικά συμμετείχαν 31 άτομα ανάμεσα τους αιρετοί, δημοτικοί υπάλληλοι/εκπρόσωποι Δήμων από Δήμους όλης της Ελλάδας που ασχολούνται με θέματα παιδείας και εθελοντισμού καθώς και εκπρόσωποι φορέων νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι άνθρωποι του Ευρωπαϊκού Σωμάτος Αλληλεγγύης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δήμο Ιωαννιτών παρουσία Δημάρχου και Αντιδημάρχων, το Europe Direct of Epirus Ioannina και το Youth Center of Epirus / Κέντρο Νέων Ηπείρου.

Συμμετείχε, επίσης, διαδικτυακά η Judit Balogh, Συντονίστρια του Europe Goes Local η οποία ενημέρωσε για την δραστηριοποίηση των Δήμων στο Πρόγραμμα.

Με τη μέθοδο #WorldCafe έγινε συζήτηση με την εθελοντική μας ομάδα, τους Paguristas, το ICSD, το Δίκτυο Νέων Ηπείρου-Epirus Youth Network, το Κέντρο Νέων Ηπείρου κι ανταλλάξαμε απόψεις για τον εθελοντισμό και την κινητικότητα μέσα από το Πρόγραμμα και δημιουργήσαμε action plan για μελλοντικές συμπράξεις.#EuropeanSolidarityCorps #EUsolidaritycorps #EuropeanSolidarityCorpsGR #NETseminar. 

 

Paguristas – Μάρτιος 2023.

Activity: 189.