Σε ακόμη μια σημαντική εκδήλωση συμμετείχε με χαρά η εθελοντική μας ομάδα!

 Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – European Parliament Ambassadors Schools”, οι φερέλπιδες μαθητές και οι εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί του συμμετέχοντος Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής των Ιωαννίνων, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα τον εθελοντισμό, την αξία και τη σημασία του!

Κεντρικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι η εμπέδωση και ανάδειξη των αξιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας, το διάλογο, την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα μεταξύ των πολιτών και μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εθελοντισμός, αναμφίβολα αποτελεί συστατικό απαραίτητο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου!

Οι Γιαννιώτες Paguristas, παρουσίασαν το εθελοντικό έργο της ομάδας, ανέλυσαν τη νοοτροπία αυτής επί του πεδίου της δράσης με βάση τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τον ανιδιοτελή στόχο της παρακίνησης πολιτών κι αρχών, προς την κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης κι ευημερίας του τόπου, μέσω ουσιαστικών πράξεων – μέσω της κατανόησης της σημασίας να καταστούμε όλοι πολίτες ενεργοί.

Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με τους μαθητές για τη μεγάλη αξία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας, αλλά και για τα ωφέλη, για την προσωπική εσωτερική ολοκλήρωση και του ίδιου του εθελοντή.

Από το ξεκίνημα της δράσης μας, ως εθελοντική ομάδα, τονίζουμε την πεποίθησή μας για το τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινωνία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, για το ποιοι θα το πράξουν με τρόπο καταλυτικό.
Πρόκειται για τα σχολεία της χώρας μας, για τους μαθητές, για τους νέους μας!
Για εκείνους που οι ελευθερίες, η πρόοδος, η δημοκρατία και η αλληλεγγύη, φαίνεται ότι παρά τις δυσκολίες αποτελούν κομμάτια της ζωή τους αδιαπραγμάτευτα!

Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση & τους εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία!

Ευχόμαστε στους μαθητές πρόοδο κι όρεξη για μια ζωή γεμάτη δράση, ευτυχία και πνεύμα δημιουργικό.

Paguristas – Μάρτιος 2023.

Activity: 185.

sdr
sdr
mde
oznorMB
mde
oznorMB