Μια περιβαλλοντική δράση, η οποία είχε, όμως, κι έντονο κοινωνικό πρόσημο, οργάνωσε και υλοποίησε η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

IMG_20220605_202705

Μέλη της ομάδας συγκέντρωσαν και προχώρησαν σε ανακύκλωση πλαστικών –κυρίως- και γυάλινων μπουκαλιών στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», το οποίο διαχειρίζεται η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών».

sdr

Από την ανακύκλωση μιας μεγάλης ποσότητας μπουκαλιών που είχαν συγκεντρωθεί, με τη συνδρομή, πέραν των μελών της ομάδας Paguristas, του 19ου Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, της Παγοποιίας Ηπείρου και των φίλων της ομάδας Χρήστου Παργινού και Λουκίας Ευταξία, προέκυψαν κουπόνια αξίας 98,80 ευρώ, τα οποία δόθηκαν σε ευάλωτα νοικοκυριά για την αγορά αγαθών από σούπερ μάρκετ.

sdr

Επιθυμία των Paguristas είναι η δράση αυτή να επαναλαμβάνεται σε μηνιαία βάση, με στόχο να γίνει σε όλους συνείδηση η αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μιας μικρής υποστήριξης οικογενειών, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, ειδικά αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο.

Screenshot_20220612_142204

Για τον λόγο αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τον χρόνο και τον τόπο συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια.

IMG_20220612_142416

Οι Paguristas ευχαριστούν τον υπεύθυνο του πάρκου ανακύκλωσης Σπύρο Χαρίτο, που άνοιξε τις εγκαταστάσεις του πάρκου για την ομάδα μας σε ημέρα αργίας και για την καθοδήγηση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν φέρνοντας ποσότητες μπουκαλιών προς ανακύκλωση.

sdr

Άρθρο – κείμενο: Τζελέτας Αποστόλης.

*Paguristas (Ιούνιος 2022).