Στη μεγάλη τριήμερη γιορτή με επίκεντρο τον εθελοντή αιμοδότη συμμετείχε η ανοικτή εθελοντική ομάδα πολιτών των Ιωαννίνων!

aima4

Με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η χώρα μας ανέλαβε τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το 2018.

aima0

Η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου και είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους μας να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες. Αυτούς που προσφέρουν αίμα ανιδιοτελώς, χωρίς ανταμοιβή, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης κι ευαισθησίας απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πολιτισμού, αλλά κι όλους αυτούς που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) ως ο αρμόδιος φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών αλλά και για την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος, διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Συλλόγους και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της χώρας, ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε διάφορες πόλεις όλης της Ελλάδας από τις 9 Μαρτίου ως τις 14 Ιουνίου. 

aima1

Τα Ιωάννινα είχαν την τιμή να αποτελούν τη μία εκ των 12 επιλεγμένων πόλεων της χώρας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη!

 

Κατά την πρώτη ημέρα οι Γιαννιώτες ενημερώθηκαν σχετικά στο κέντρο της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκε και ανοιχτή αιμοληψία.

aima10 aima7

 Κατά τη δεύτερη ημέρα, οι εκδηλώσεις είχαν ως επίκεντρο την πλατεία Μαβίλη (μώλος) με μαθητές Δημοτικών σχολείων να σχηματίζουν με τα σώματά τους μια σταγόνα αίματος, ενώ ιστιοπλοϊκά στη λίμνη Παμβώτιδα συμμετείχαν δίνοντας ιδιαίτερο ”χρώμα” στην εκδήλωση.

aima2

Κατά την τρίτη ημέρα πραγματοποιήθηκε σκυταλοδρομία στην οποία συμμετείχαν εθελοντές αιμοδότες, αθλητές και μέλη τοπικών αθλητικών συλλόγων, μέλη του συλλόγου δρομέων Ιωαννίνων και πρόσκοποι.

aima12 aima10  aima3

Η σκυταλοδρομία ξεκίνησε από τα δύο νοσοκομεία της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας με τερματισμό στην κεντρική πλατεία ”Βασιλέως Πύρρου” όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών έκλεισε τις εκδηλώσεις με συναυλία.

Οι Paguristas ευχαριστούν θερμά τους τοπικούς φορείς για την εμπιστοσύνη την οποία έδειξαν ξανά στην ανοική εθελοντική ομάδα πολιτών!

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους των δυο νοσοκομείων της πόλης μας και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών για την αγαστή συνεργασία.

Επίσης, ευχαριστούμε τους ”Acadimistas” (Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας) και τoν Παγκόσμιο παραθλητή Τσιούρη Χρήστο με τον συνοδό του Στεργίου Ανδρέα.

 

aima5

Να είσαι εκεί για τον άλλον!”

 

(Paguristas Μάιος 2018)