Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη.

Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη.

#FCBPlayers#WithRefugees!

Ήταν μια γεμάτη μέρα. με όμορφες στιγμές, με χαμόγελα, με δώρα για τους μικρούς πρόσφυγες αλλά κυρίως ήταν μια ακόμη ημέρα κατά την οποία ακούστηκε δυνατά κι εστάλη πρός κάθε κατεύθυνση ένα σημαντικό μήνυμα, με μία λέξη, αλληλεγγύη!

Η ομάδα παλαιμάχων της FC Barcelona βρέθηκε στα Ιωάννινα με σκοπό να δώσει φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με την αντίστοιχη τοπική μας ομάδα (παλαίμαχοι Π.Α.Σ. Γιάννινα).

Μεγάλα ονόματα ενός εκ των μεγαλυτέρων ποδοσφαιρικών συλλόγων του πλανήτη, βρέθηκαν στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα και κοντά στους πρόσφυγες, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή απο τον Μάρτιο του 2016.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής ομάδας κ. Ραμόν Αλφονσέδα, έκανε λόγο για τιμή την οποία νιώθει βρισκόμενος στην Ελλάδα, ”γιατί έχει έναν λαό που έδειξε μεγάλη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες”, ενώ μετά την επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά δήλωσε: ”Συγκλονίστηκα όταν έφθασα στον καταυλισμό, το αίμα μου άρχισε να κινείται γρήγορα”.

Kατά το πρωινό της Παρασκευής 18/11, πρίν το απογευματινό παιχνίδι, περίπου 500 πρόσφυγες εκ των οποίων περισσότεροι απο 200 ήταν παιδιά, έφθασαν στο χώρο του Πανηπειρωτικού σταδίου, στην Ανατολή.

Οι μικροί πρόσφυγες παρέλαβαν ρουχισμό (μπλουζάκια) κι από ένα ζευγάρι καινούργια αθλητικά παπούτσια, με σκοπό να συμμετάσχουν στα εργαστήρια ποδοσφαίρου, εντός του αγωνιστικού χώρου του Πανηπειρωτικού, όπου οι πρώην άσσοι της Barcelona θα τους μάθαιναν τα μυστικά της μπάλας! Έτσι κι έγινε!

Οι Paguristas ήταν εκεί βοηθώντας στη σημαντική διαδικασία παράδοσης του υλικού στα παιδιά, τα οποία εισέρχονταν στο χώρο παίρνοντας αρχικά το μπλουζάκι συμμετοχής τους.

Επόμενη κίνηση, να βρούμε μαζί το κατάλληλο νούμερο-μέγεθος παπουτσιού με τη δοκιμή να ακολουθεί, ενώ τα ζευγάρια με πιό έντονα χρώματα κέρδιζαν τις εντυπώσεις και την τελική επιλογή.

‘Ελαμψαν τα πρόσωπά τους απο τη χαρά για τα δώρα!

Το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, όπου βρέθηκαν και μέλη των Paguristas, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους Γιαννιώτες πολίτες – φίλαθλους τον ποδοσφαιρικό αγώνα σε συνθήκες ενότητας, φιλίας και χαράς.

Κάποιοι υποστήριζαν τον Π.Α.Σ. και οι περισσότεροι τη θρυλική Μπαρτσελόνα.

Τελικά όλοι έγιναν μια γροθιά, με τελικό νικητή, την αλληλεγγύη φυσικά!

Η Ισπανική ομάδα, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα, οι παλαίμαχοι του Π.Α.Σ., τοπικές επιχειρήσεις, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, όλοι οι εθελοντές, όλοι οι Γιαννιώτες!

Our goal is solidarity!!!

fr16fr18 fr3 OOOOOOOOO OOOOOOOOOOOO   OOOO OOOO fr23   fr20 fr19  fr17  fr15 fr14 fr13 fr12 fr11    fr6 fr5 fr4fr1 fr2  fr10 fr9 fr7  oooooooooooooooooooooo OOO OOO OOO OO OO OO OO OO OO OOfr21fr22oooooo o ooo fr4ooooooooooooooooooooooooo